Briefje Kurt Cobain vernietigend voor Courtney Love
Foto: Seattle Police Departement

De politie van Seattle heeft een briefje vrijgegeven dat in de portemonnee van Kurt Cobain is gevonden na diens dood. Daarin beschrijft hij zijn vrouw Courtney Love als een ‘bitch met pukkels’.

In het briefje, dat nooit eerder publiek is gemaakt en op de plaats van Cobains zelfdoding is gevonden, wordt Courtney Love afgeschilderd als een op geldbeluste en drugsverslaafde slet.

‘Do you Kurt Cobain take Courtney Michelle Love to be your lawfully shredded wife, even when she’s a bitch with zits and siphoning all yr money for doping and whoring’, zo luidt de tekst, die ongedateerd is en op een notitievel van een hotel in San-Francisco is geschreven.

De tekst staat in contrast met de zelfmoordbrief van Kurt Cobain, waarin hij Courtney Love een ‘goddelijke vrouw’ noemt. Zonder context is het onmogelijk te achterhalen of de woorden oprecht of sarcastisch bedoeld zijn. Een rechercheur noemt het niet-bekendmaken ervan terecht, om destijds geen complottheorieën te voeden.

Het notitievel maakt deel uit van documenten die CBS News heeft opgevraagd over de dood van de Nirvana-frontman in 1994.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be