‘Gekke fanfare’ op affiche van Gentse Feesten

In Gent is de affiche voorgesteld voor de 171ste Gentse Feesten. Na de levende kanonskogel en de cowgirl op de draak van het Belfort toont de affiche dit jaar een fles met levenselixir, die de ziel van het volksfeest moet weerspiegelen.

‘We kozen voor een positief en dynamisch beeld, met felle kleuren, een tikkeltje rebels maar nooit aanstootgevend’, zegt Marie-Anne Desiere van ontwerpbureau Modulo, dat de voorbije drie jaar ook de affiche maakte. ‘Het levenselixir straalt vrolijkheid en een mix van sferen uit. Hoe langer je kijkt, hoe meer Gentse elementen je terugvindt.’

Die typisch Gentse Feestenelementen zijn terug te vinden in de ‘onderwaterfanfare’ en in het label, dat voor de eerste keer is ontwikkeld en ook op de merchandising zal staan.

‘In dat label staat de datum duidelijk vermeld, wat belangrijk is aangezien de feesten dit jaar voor het eerst op vrijdag starten en op zondag eindigen, het nummer van de editie en een verwijzing naar de Buffalo’s, door middel van een veer en bal’, legt Desiere uit.

De Feesten starten op vrijdag 18 juli en eindigen op zondag 27 juli.