Liverpool-manager vol lof: 'Mignolet heeft enorme bijdrage aan titelkansen'
Foto: Getty Images

Brendan Rodgers, manager van Liverpool FC, is vol lof over doelman Simon Mignolet. De tweede keeper van de Rode Duivels speelt een grote rol in het huidige succes van Liverpool, zegt Rodgers op de clubwebsite.

De roodhemden staan na 36 speeldagen op kop in de Premier League en kunnen voor het eerst sinds 1990 Engels kampioen worden. Mignolet miste nog geen enkele minuut in de competitie.

‘Ik ben heel tevreden over Simon. Hij is een uitstekende keeper die alleen nog maar beter en beter zal worden’, zegt Brendan Rodgers over zijn 26-jarige doelman, die eerder voor Sint-Truiden (‘06-’10) en Sunderland (‘10-’13) keepte.

‘Hij kwam naar een enorm grote club en moest een legendarische figuur als Pepe Reina vervangen. Natuurlijk vraagt het dan wat tijd om je in te passen. Maar over het hele seizoen beschouwd is zijn bijdrage enorm. Ik zal niet vergeten welke belangrijke reddingen hij al heeft verricht. Simon heeft ons nog geen wedstrijd gekost maar hij heeft zeker en vast wel al punten gewonnen. Hij is een uitstekende keeper.’