Weekend wordt zonnig en droog
Foto: BELGA

Woensdagnamiddag is er af en toe zon, maar vooral over oosten van het land ontstaan enkele buien, mogelijk met onweer. Er waait een zwakke, aan zee soms een matige wind uit het westen tot het noordwesten. De maxima variëren van 14 tot 18 graden.

Woensdagavond is het over het westen droog met opklaringen. Elders domineren wolken met nog tijdelijk kans op enkele buien, eventueel met onweer. In de loop van de nacht wordt het overal droog. Later kan plaatselijk mist ontstaan. De minima gaan van 6 tot 9 graden.

Donderdag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten, gevolgd door buien en kans op onweer. De meeste neerslag valt over het zuiden van het land. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind die later naar het noordoosten zal draaien. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

Ook vrijdag wordt eerst nog bewolking verwacht met nog wat regen of een bui. Nadien wordt het droog met opklaringen vanuit het noordwesten. Vanaf zaterdag en tot en met dinsdag zou het dan droog blijven met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 14 graden, maar na het weekend wordt het warmer.