RECEPT. BP-burger
Foto: rr
We krijgen maar niet genoeg van de smakelijke gourmetburgers, zo getuigen het ene hamburgerrestaurant na de ander dat de deuren opent. Wouter Keersmaekers van de Schone van Boskoop in Boechout presenteert zijn eigen culinair hoogstaande versie van de fastfoodsnack.

Ingrediënten (per hamburger):

1 hamburger van Brass-varken
1 broodje, licht getoast
½ el mayonaise
¼ el gehakte peterselie
1 el gehakte pickles
1 stronk witloof, gewassen en fijngesneden
Klontje boter
Peper en zout
1 kg varkensoren
Wortel, selderij, prei
Laurier

Bereiding:

1. Laat de varkensoren twee uur gaarkoken in water met wortel, selderij, prei en laurier. Pel de varkensoren (met handschoenen). Leg ze in een terrine, voeg peper en zout toe en laat de terrine een nachtje rusten met gewicht erop.

2. Snijd de terrine in schijfjes en laat vierentwintig uur drogen in een oven van zestig graden. Frituur ze daarna tot krokante chips.

3. Stoof het witloof in 45 minuten gaar en laat het goed uitlekken. Meng de mayonaise met de pickles en de peterselie. Bak de hamburger rosé, smeer picklemayonaise op de onderkant van het broodje en leg er de hamburger bovenop. Werk af met witloof, chips van varkensoor en beleg met de bovenkant van het broodje.