Missie naar Syrië om chloorgasaanval te onderzoeken
Foto: reuters
De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) stuurt een missie naar Syrië om een onderzoek te voeren naar een mogelijke chloorgasaanval in het land. Dat heeft de directeur-generaal van de organisatie, Ahmet Uzümcü, meegedeeld.

De Syrische regering heeft ingestemd met de missie en 'heeft beloofd de veiligheid te garanderen in de gebieden die door haar gecontroleerd worden', zo blijkt ook uit de mededeling op de website van de OPCW.

De organisatie erkent wel dat de missie 'haar werkzaamheden in de meest uitdagende omstandigheden zal moeten uitvoeren'.

'Het vertrek van het team wordt spoedig verwacht', luidt het voorts.

Het regime in Damascus wordt er door verschillende westerse landen van beschuldigd eerder deze maand chloorgas te hebben ingezet tegen burgers in het centrum van het land.

De Syrische regering stelt echter dat de rebellen verantwoordelijk zijn voor die aanval. De beschuldigingen komen er op een moment dat het regime - officieel - meer dan negentig procent van zijn chemisch wapenarsenaal aan de internationale gemeenschap heeft afgestaan.