Familiefestival Summer Swing Hasselt moet Rimpelrock doen vergeten
Foto: Koen Bauters
Summer Swing is de naam van het festival dat in de week voor Pukkelpop de vervanger wordt van Rimpelrock. De formule die tot dusver vooral schlagermuziek voor de derde leeftijd naar Kiewit bracht, ruimt plaats voor een nieuwe happening die vanop drie verschillende podia zowel kindermuziek (K3, Mega Mindy), pop (Level 42, Ozark Henry) als de klassieke ambiancemuziek (De Romeo's, Will Tura, Willy Sommers) zal brengen.

Het was geen geheim dat organisator Chokri Mahassine op zoek was naar een nieuwe formule om het senioren- en mediorenfestival Rimpelrock te vervangen. 'In 2002 waren we de eerste om met zo'n festival te beginnen, maar ondertussen zijn er veel gelijkaardige initiatieven', zegt Mahassine. 'Dan wordt het moeilijk om je op die manier nog te onderscheiden. Vandaar dat we de afgelopen maanden gebrainstormd hebben over nieuwe invalshoeken.'

Daaruit is Summer Swing naar voor gekomen als alternatief om de installaties van Pukkelpop dubbel te kunnen gebruiken. Er komt een Ambiancepodium, een Pop Stage en een Family Stage, waar artiesten zullen optreden als Level 42, The Broken Circle Bluegrass Band, Lady Linn, Urbanus & De Fanfaar, K3, Mega Mindy, De Romeo's & Willy Sommers & Will Tura.

'Een festival voor festivalgangers van 3 tot 103 jaar', aldus Chokri. 'Die bovendien minder zullen betalen dan voor Rimpelrock vorig jaar.' Summer Swing wordt op zaterdag 9 augustus georganiseerd op het festivalterrein in Kiewit-Hasselt. Tickets kosten 28 euro (volwassenen) en 18 euro (tot 12 jaar). Op 12 mei start de verkoop.