Een jonge vrouw uit Waregem riskeert in totaal 18 maanden cel en een rijverbod van drie jaar voor een dodelijk ongeval dat ze anderhalf jaar geleden veroorzaakte. Ze staat ook terecht voor vluchtmisdrijf en schuldig verzuim.

Sharon H. (26) kwam terug van café toen het op 8 november 2012 fout ging. Op Tiegemberg reed ze met 1,94 promille alcohol in haar bloed de 46-jarige Rita D. aan. Volgens de openbaar aanklager werd D., die op amper 200 meter van het ongeval woonde, weggekatapulteerd. Ze belandde in een lager gelegen grasveld. H. zag niets.
Omdat Sharon H. ervanuit ging dat ze een steen op haar wagen had gekregen of in het slechtste geval een dier had aangereden, zette ze haar weg verder naar haar ex-vriend. Die kon haar overtuigen om samen terug te keren naar de plaats van het ongeval. Toen zagen ze eerst een schoen liggen op het andere rijvak. Korte tijd later merkten ze de fiets en enkele meters verder ook het slachtoffer op. Het slachtoffer bezweek een dag later aan haar verwondingen.
De tenlastelegging schuldig verzuim wordt betwist. Volgens de verdediging wist Sharon H. niet dat er iemand in levensgevaar verkeerde. 'Ik had moeten stoppen en beter rondkijken', vertelde de beklaagde dinsdag aan strafrechter. Sinds die dramatische novemberdag, reed de jonge vrouw niet meer met de wagen. Sharon H. riskeert in totaal 18 maanden cel en een rijverbod van drie jaar. Vonnis op 20 mei.