Matige prestatie levert Ronnie O’Sullivan toch ruime voorsprong op
Ronnie O’Sullivan (links) en Shaun Murphy Foto: Photo News

Op het wereldkampioenschap snooker in Sheffield staat titelverdediger Ronnie O’Sullivan na de eerste sessie van zijn kwartfinale tegen Shaun Murphy op een 6-2 voorsprong. Toch leverde de vijfvoudige wereldkampioen lang geen topprestatie.

Murphy, de wereldkampioen van 2005, had maandag nog zijn ‘immense bewondering’ uitgedrukt voor ‘genie’ O’Sullivan, maar won dinsdag wel de eerste twee frames. Vervolgens leek hij danig onder de indruk van die situatie. O’Sullivan bleef ook in de volgende frames ballen missen, die hij anders altijd wegpot, maar Murphy slaagde er niet meer in te profiteren. Ondanks een hoogste break van slechts 37, mocht O’Sullivan met een 2-2 gelijke stand gaan rusten. Na de interval kwam ‘The Rocket’ al wat meer in zijn ritme en potte hij breaks van 72, 54, 94 en 136 weg. Woensdag wordt de partij naar een best of 25 voortgezet.

‘De grote kracht van O’Sullivan is misschien wel dat hij de andere spelers angst inboezemt. Als hij eens slecht speelt, slagen ze er maar niet in zijn fouten af te straffen’, analyseerde zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry. ‘Ik geef Murphy nu al geen enkele kans meer om deze wedstrijd te winnen, geen enkele.’