Gaia gaat kreeft koken voor Piet Huysentruyt
Foto: rr

Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch heeft samengezeten met de mensen van televisiezender Vier. Het werd een ‘constructief gesprek’, en mogelijk volgt nu ook een ontmoeting met Piet Huysentruyt. Waarbij de dierenrechtenorganisatie een pijnloze methode wil demonstreren om kreeften te doden.

Kristof Demasure, woordvoerder van Vier en Klaas Cockx, programmamanager, zijn met Gaia overeengekomen dat de zender haar gedragscode over het gebruik van levende dieren in amusementsprogramma’s zal aanscherpen.

Vier zal een ontmoeting proberen regelen met Piet Huysentruyt, Michel Vandenbosch en vertegenwoordigers van de zender. ‘In de hoop dat Piet Huysentruyt daarvoor open staat, is GAIA bereid om een demonstratie te organiseren met de Crustastun’, zegt Gaia in een persbericht. ‘De Crustastun is een apparaat dat kreeften en krabben verdooft en pijnloos doodt, en door een aantal topchefs in Groot-Brittannië reeds gebruikt wordt.’

‘Ik wil zo snel mogelijk tot een duurzame oplossing komen en hoop dat Piet Huysentruyt open staat voor een alternatief waar alle belangen, respect voor dieren, gastronomische kwaliteit en het ethische imago van de zender, bij gebaat zijn’, besluit Vandenbosch.