Europa stelt zich ernstig vragen over bestuur van de Formule 1
Foto: Belga
Volgens berichtgeving gisteren in de Britse krant 'The Times' zou de Europese Unie mogelijk een onderzoek instellen naar de Formule 1 en het dagelijks bestuur ervan.

Binnen de Europese Commissie zou de afdeling ‘Concurrentie’ zich ernstig vragen stellen over het bestuur van de Formule 1. Vooral het besluitvormingsproces binnen de Formule 1 zou vraagtekens oproepen.

In de Formule 1 worden belangrijke beslissingen genomen door de strategische groep binnen de Formule 1, de zogenaamde F1 Strategy Group. In de F1 Strategy Group zetelen de FIA, de FOM (Formula One Management), alsook de teams. Maar vooral bij die laatste parameter wringt het.

Geregeld is er sprake van de F1 Strategy Group die reglementswijzigingen enz. voorstelt, maar binnen de F1 Strategy Group zetelen niet alle F1-teams. Enkel Red Bull, Mercedes, McLaren, Ferrari, Lotus en Williams.

De vier kleinste teams, Sauber, Force India, Caterham en Marussia, zouden ongeveer een maand geleden een open brief gestuurd hebben waarin ze die situatie aanklagen. Ze beweren dat de F1 Strategy Group mogelijk in strijd is met de Europese regels.

Opvallend is daarbij dat er van Toro Rosso nergens spraken is. Publiekelijk onthouden ze zich van gans de discussie en nemen ze dus geen stelling in. Het is uiteraard echter geweten dat Toro Rosso het kleine zusterteam van Red Bull is en het onrechtstreeks dus wel aanwezig is in de F1 Strategy Group.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: