Belgische blikvangers in de slaapkamer
Foto: Kreamat
De slaapkamer is bij velen onder ons de ruimte die het vaakst over het hoofd wordt gezien bij het inrichten. Veel meer dan een bed en een kast hoort er niet te staan en de meesten brengen er - toch niet bewust - veel tijd door. Deze drie Belgische ontwerpen willen en kunnen daar verandering in brengen.

Met hun Spartacollectie voor Kreamat doet het Belgische Studio Seghers een belangrijke stap voorwaarts om onze slaapkamer om te toveren tot een ruimte waar we de hele dag door moeten (en willen) zijn.

Centraal staat het bed dat op zijn eentje wel eenvoudig werd gehouden qua design, maar dankzij het gestoffeerde hoofdeinde wel kan worden gecombineerd met een boekenkast, kledingkast of bureau/kaptafel zonder dat daar veel extra ruimte voor nodig is.

>> meer info op www.kreamat.be

>>><<<

Wie zijn kleding niet wil verstoppen, maar liever wil uitstallen, raden wij graag het systeem van RAX aan: Ann De Feyter ontwierp een zelfdragend profiel dat stabiel is zonder dat u in plafond, muren of vloer moet gaan boren en dus nog zo eenvoudig mee te nemen is bij een verhuizing.

U stelt uw ideale kledingrek zelf samen door te kiezen voor uw favoriete opstelling, kleur en afwerking, al dan niet met extra roedes of legplanken, tot zelfs een uitklapbaar bureaublad.

>> meer info op www.raxproducts.be

>>><<<

De jonge Limburgse ontwerpster Nicole Brock heeft met Tabeau een kaptafeltje ontworpen dat eigenlijk te mooi is om te 'verstoppen' in de slaapkamer. Het ontwerp bestaat uit vier vaste volumes uit verschillende materialen die door middel van magneten en een frame met elkaar worden verboden.

TABEAU from Ellen Brock on Vimeo.

Door het frame verticaal of horizontaal te plaatsen kan de gebruiker zelf de hoogte bepalen. Door de unieke manier van samenstellen is het meubel ook zeer eenvoudig te verplaatsen.

>> meer info op www.nicolebrock.be