Lierse bouwt feestje in laatste thuiswedstrijd
Foto: belga
Lierse heeft voor de eigen supporters een mooi einde gebreid aan het voetbalseizoen 2013-2014: de Pallieters wonnen in hun laatste thuiswedstrijd van play-off 2A met 4-2 van Waasland-Beveren.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een spectaculaire wedstrijd heeft Lierse het met 4-2 gehaald van Waasland-Beveren. De bezoekers uit het Waasland begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd, met twee doelpunten in de eerste vijf minuten. In de eerste helft kon aanvaller Diagne alsnog de aansluitingstreffer scoren voor Lierse, en na de rust deed hij dat kunstje nog twee keer over.

Sibum pakte in de 51ste minuut een rode kaart in wat zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren bleek. In groep A is Lierse derde met zes punten, Waasland-Beveren sluit de rij met vier punten. Met het vervolledigen van zijn hattrick zette Diagne de thuisploeg dus op 3-2, in de slotfase legde Wamberto de 4-2 eindstand vast. Een wedstrijd voor de statistieken, want Oostende is sowieso groepswinnaar. 

Belangrijkste fases:

3' - Waasland-Beveren met een vroege goal! Emond kan Waasland-Beveren al snel op voorsprong zetten! Een uittrap van Steppe lag aan de basis van het openingsdoelpunt.

6' - Waasland-Beveren verdubbelt voorsprong! De wedstrijd is nog geen 6 minuten ver en het staat al 0-2. Opnieuw is het Emond die Berezovski vloert.

15' - Diagne met aansluitingstreffer

De wedstrijd leek rampzalig te starten voor Lierse, na vijf minuten keek het al tegen een dubbele achterstand aan. Na 15 minuten zorgt Diagne wel voor de aansluitingstreffer, waardoor de wedstrijd nog niet is afgelopen.

20' - Alec Luyckx krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een stevige tackle op De Jonghe.

26' - Waasland-Beveren is wat weggezakt na de twee vroege doelpunten, en nu moet het een vroege wissel doorvoeren. Cedric D'Ulivo gaat geblesseerd naar de kant, in zijn plaats komt Jorn Vermeulen.

35' - Iedereen bij Lierse ziet Sayed de gelijkmaker binnentrappen, behalve Sayed zelf. Hij slaagt erin de bal van dichtbij huizenhoog over te trappen. Onwaarschijnlijk!

50' - Waasland-Beveren moet met 10 verder net na de rust. Bas Sibum ging met gestrekt been door op Diagne en krijgt een rode kaart.

53' - Emond kon een hattrick scoren, maar oog in oog met keeper Berezovksi faalt hij in de afwerking. Het blijft 1-2.

62' - Emond krijgt een nieuwe kans op 1-3 maar komt weer niet tot scoren. Nochtans werd hij goed aangespeeld door Maric. Meteen daarna kopt Lierse-speler Diagne de bal op de dak van het doel. Houdt Waasland-Beveren stand?

70' - Waasland-Beveren speelt (even) met negen man. Oumarou staat geblesseerd buiten de lijnen en moet even verzorging krijgen.

72' - Bij Waasland-Beveren mag maker van beide doelpunten Emond naar de kant. Hij was de laatste minuten ongelukkig in zijn doelkansen. In zijn plaats komt Maman.

76' - Bijna hingen de bordjes gelijk, maar Losada ziet zijn schot uiteenspatten op de lat. Kan Lierse alsnog gelijkmaken? 

77' - Tien minuten voor het einde staat Lierse dan toch op 2-2! Het is alweer Diagne, die ook de eerste goal maakte, die binnenkopt na een corner. Keeper Steppe ging helemaal niet vrijuit, hij ging onder de bal door.

81' - Wat een comeback van Lierse! Diagne tekent met een hattrick voor de 3-2, hij heeft een goede wedstrijd achter de rug en mag waarschijnlijk de matchbal mee naar huis nemen.

90' - Wanderson stelt drie punten veilig

Wat een ommekeer! Wanderson dikt de score aan tot 4-2 en stelt de drie punten veilig. Met nog 4 minuten extra tijd te gaan, lijkt Waasland-Beveren niet bij machte nog tweemaal te scoren.

90' - Bij Lierse mag de maker van de hattrick, Diagne, gaan rusten. In zijn plaats komt de jonge Brik, nog een jeugdspeler uit de JMG-academie.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Bekijk hier de volledige stand in Play-off 2A!