Een brief die aan boord van de Titanic werd geschreven de dag van de scheepsramp, is zaterdag in het Zuid-Engelse Devizes geveild en leverde 119.000 pond (144.000 euro) op. Het is de enig bekende dergelijke brief.

Dat meldt veilinghuis Henry Aldridge & Son. De brief werd geschreven door Esther Hart, een overlevende van de Titanic, maar werd nooit verstuurd. De Britse zou de brief naar haar moeder verzenden na de terugkeer van het schip in Southampton, in april 1912. Het “onzinkbare” luxeschip zonk echter op zijn maidentrip naar de VS.

De brief werd geschreven in de nacht van zondag 14 april 1912, kort voor de Titanic tegen een ijsberg botste. De echtgenoot van Esther Hart, Benjamin, behoorde tot één van de circa 1.500 vermisten. Esther Hart en haar 7-jarige dochter Eva werden gered. Eva Hart was tot haar overlijden in 1996 een van de bekendste overlevenden van de scheepsramp.

De brief werd circa 20 jaar geleden aangekocht door een verzamelaar. De brief en zijn omslag waren in handen van veilinghuis Henry Aldridge & Son. Het lot zou naar verwachting 120.000 euro opbrengen, maar het werd meer. De identiteit van de koper is niet bekend.