Deze vijf marathons zijn het reizen waard
De Big Five Marathon in Zuid-Afrika. Foto: Hotels.com

U bent sportief en u maakt graag avontuurlijke reizen? Waarom zou u de twee niet combineren? Boekingswebsite Hotels.com ging op zoek naar de meest avontuurlijke loopwedstrijden ter wereld.

1. Wat? Big Sur International Marathon

Waar? Californië (Noord-Amerika)

Wanneer? 27 april 2014

De Big Sur Marathon loopt over de Highway One langs de kust tussen Los Angeles en San Francisco. De start wordt gegeven in Big Sur en de wedstrijd eindigt exact 42,195 kilometer noordelijker in Carmel-by-the-Sea.

Deelnemers aan de pittige tocht genieten van de meest spectaculaire uitzichten over de Californische kuststrook. Onlangs verkoos het magazine Runner’s World de Big Sur tot de top drie marathons van Noord-Amerika, samen met Boston en New York. Finishplaats Carmel-by-the-Sea is een schilderachtig plaatsje met witte zandstranden.

2. Wat? Great Wall Marathon

Waar? Tianjin (China)

Wanneer? 17 mei 2014

Van alle extreme marathons is de Great Wall Marathon in China veruit de zwaarste. Het parcours loopt over de alsmaar stijgende en dalende Chinese muur, langs boerendorpjes en over rijstvelden. In totaal krijgen de deelnemers ruim vijfduizend eeuwenoude traptreden voor hun kiezen.

De atleten worden beloond met een uitgestrekt panorama over het prachtige landschap van de Tianjin-vallei, waar de Chinese Muur dwars doorheen kronkelt. Na de slopende race doen deelnemers er goed aan om op krachten te komen in havenstad Tianjin.

3. Wat? Big Five Marathon

Waar? Limpopo (Zuid-Afrika)

Wanneer? 21 juni 2014

In Zuid-Afrika brengt de Big Five Marathon mens en dier gevaarlijk dicht bij elkaar. Het parcours voert over de onverharde paden van het Entabeni reservaat, de natuurlijke leefomgeving van de vijf groten der aarde: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.

Geen hekken of rivieren, de deelnemers worden niet gescheiden van de Afrikaanse wildlife. De lopers moeten over heuvels en door valleien. Het is een hardloopwedstrijd en safari in een.

4. Wat? Marathon du Médoc

Waar? Pauillac (Frankrijk)

Wanneer? 13 september 2014

Voor lopers die houden van een verkleedpartij en een goed glas wijn, is de Marathon du Médoc de ultieme uitdaging.

Deze wedstrijd rond de plaats Pauillac, gelegen nabij Bordeaux in de Franse wijnstreek Médoc, wordt ook wel de ‘langste marathon ter wereld’ genoemd. Niet vanwege de uitzonderlijke afstand, maar door de vele wijnen, kazen, foie gras en andere culinaire obstakels die deelnemers onderweg worden geacht te proeven.

De Marathon du Médoc heeft elk jaar een ander thema, met dresscode. In 2014 is dat ‘Countries of the World and their Carnivals’.

5. Wat? Reggae Marathon

Waar? Negril (Jamaica)

Wanneer? 6 december 2014

In Negril, een vissersdorpje aan de westkust van Jamaica, klinkt elk jaar in december het startschot van de Reggae Marathon. De deelnemers starten rond vijf uur in de ochtend, wanneer de temperatuur op het Caribische eiland nog draaglijk is.

Onderweg worden zij opgezweept door Jamaicaanse reggae beats, die in de rest van de wereld bekendheid kregen door Bob Marley, The King of Reggae. Ook als het om hardlopen gaat is Jamaica wereldberoemd. Usain Bolt, de snelste man op aarde, is geboren op het eiland.

De Reggae Marathon voert over de Norman Manley Boulevard, vernoemd naar een groot Jamaicaans staatsman.