Geen Vlaamse lijst voor LDD
Foto: BELGA

Jean-Marie Dedecker trekt op 25 mei de West-Vlaamse Kamerlijst van LDD. Dat meldt Focus & WTV en bevestigde hij aan Belga. Voor het Vlaams Parlement, dat Dedecker afdoet als “smurfenparlement”, komt zijn partij niet op. Nochtans zijn er minder stemmen nodig voor een zitje in het Vlaamse halfrond.

Eerder raakte al bekend dat Dedecker zich met LDD “terugtrekt achter de IJzer”. Enkel in West-Vlaanderen komt de partij nog op, met op de lijst ook kandidaten uit de andere Vlaamse provincies. Of het om een Kamerlijst dan wel een Vlaamse lijst zou gaan, wilde Dedecker nog niet kwijt.

Nu bevestigt Dedecker dat hij hoopt op een verlengd verblijf in de Kamer. Hij beseft dat voor een Vlaams zitje minder stemmen nodig zijn, “maar de politiek speelt zich af in de Kamer”. Het Vlaams Parlement doet hij af als “smurfenparlement”. Een Vlaamse lijst dient LDD dan ook niet meer in.

Tweede op de Kamerlijst wordt Martine Vandevelde uit Waregem, Ulla Werbrouck duwt. Eerste opvolger is Vlaams parlementslid Peter Reekmans.