Het Amerikaanse People Magazine heeft naar jaarlijkse gewoonte de mooiste vrouw ter wereld verkozen. Deze keer prijkt de actrice met Keniaanse roots Lupita Nyong’o, die we kennen van 12 years a slave, op de eerste plaats.

‘Ik vind het een heel groot compliment’, aldus de 31-jarige actrice over de titel. ‘Ik ben blij dat ik hierdoor een beetje meer in de schijnwerpers zal staan.’

Nyong’o werd geboren in Mexico. Ze is de dochter van Dorothy en Peter Anyang’ Nyong’o, een voormalige Keniaanse minister van Volksgezondheid. Enkele maanden na haar geboorte verhuisde de kleine Lupita met haar ouders en vijf broertjes en zusjes naar het Afrikaanse Kenia.

De jonge vrouw had twee grote dromen: acteren en regisseren. Begin dit jaar sleepte ze de Oscar voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’ in de wacht voor haar geloofwaardige rol als slaaf in de bekroonde film 12 Years A Slave.

Op plaats twee en drie staan respectievelijk Keri Russell en Jenna Dewan-Tatum, terwijl Mindy Kaling en P!nk de top vijf vervolledigen. Op plaats zes staat de toekomstige mevrouw Johnny Depp, Amber Heard, gevolgd door Gabrielle Union, Molly Sims, Stacy Keibler en Kerry Washington.

Kunt u niet meteen bij elke naam een gezicht plaatsen? Klik dan hier voor een fotoreeks van 's werelds tien mooiste vrouwen volgens People Magazine.