Paus stelt gescheiden vrouw gerust: ‘Communie kan geen kwaad’
Foto: AFP

Paus Franciscus zou een gescheiden Argentijnse vrouw persoonlijk gebeld hebben om haar gerust te stellen dat het geen kwaad kan dat ze ter communie gaat in de kerk. Dat melden Italiaanse media.

‘De paus heeft mij gebeld om te zeggen dat een gescheiden vrouw niks verkeerds doet als ze ter communie gaat.’ Op de Facebookpagina van Julio Sabetta, de tweede man van de vrouw in kwestie, klinkt het dat de paus belde nadat zij hem een brief schreef waarin ze haar ongenoegen uitte over hoe haar de communie geweigerd werd. De vrouw was van haar eerste man gescheiden en hertrouwde met Sabetta in een burgerlijke ceremonie.

‘Een van de mooiste dingen in mijn leven, na de geboorte van mijn dochters’, klinkt het op Facebook. Samen met zijn echtgenote woont hij in San Lorenzo, een stad in het Oosten van Centraal Argentinië. Volgens hem was het doel van de brief van zijn vrouw om te weten te komen of ze effectief iets verkeerd deed door ter communie te gaan. De communie is een belangrijk onderdeel van een eucharistieviering, waarbij brood en wijn als lichaam en bloed van Christus gedeeld worden.

Na zeven maanden belde de kerkvader naar de vrouw, zichzelf voorstellend als ‘vader van een betere wereld’. Hij verontschuldigde zich voor het late antwoord en stelde dat het Vaticaan zich bezig houdt met scheidingskwesties. Volgens de paus is er immers niks mis mee dat iemand die gescheiden is, deelneemt aan de communie.’

Het telefoontje van de paus past bij een reeks andere persoonlijke contacten die Franciscus sinds zijn aanstelling gehad heeft. Zo belde hij in het verleden al met ouders van zieke kinderen. Ook dit gesprek werd door het Vaticaan bevestigd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig