In Wezet in de provincie Luik zijn een kind van negen en een man van 37, een bankier, vrijdagavond laat doodgeschoten. Een vrouw, de meter van het kind, raakte zwaargewond en overleed deze ochtend in het ziekenhuis. Een onbekende schutter vuurde minstens zeven schoten af op zijn slachtoffers. Maar de speurders hebben bitter weinig elementen om de dader(s) te identificeren.

De precieze omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk. Rond 23 uur schoot een persoon die in een wagen zat op de drie mensen, toen die een woning in de buurt van de sporthal binnengingen. Het kind van negen, Esteban C., zou meteen overleden zijn. De man, Benoît P. (37), die niet de vader van het kind is, zou later gestorven zijn. De vrouw, Carole H. (37), raakte zeer ernstig gewond en bezweek zaterdagochtend aan haar verwondingen.

De twee volwassen slachtoffers van de schietpartij hadden een goede reputatie. Hij was bankdirecteur bij een groot filiaal van BNP Paribas Fortis en ook de vrouw werkte voor dezelfde bank.

Zeven kogels

Het gerecht onderzoekt nu of er meerdere schutters betrokken waren bij de schietpartij. Er zouden in elk geval minstens zeven schoten afgevuurd zijn op de slachtoffers, dat is vernomen uit gerechtelijke bron. De man kreeg een kogel in het hoofd en een in de buik. Zijn echtgenote werd getroffen door drie kogels in de rug. De jongen werd geraakt door een kogel. In een venster werd nog een kogel teruggevonden.

Weinig elementen

Maar de zoektocht naar de dader wordt moeilijk, want de speurders hebben voorlopig maar weinig elementen in handen om de dader(s) te identificeren. Volgens de eerste elementen van het onderzoek wachtte een wagen de drie op voor hun huis in de buurt van de sporthal van Wezet. De schoten werden afgevuurd met een automatisch pistool.