Nicola Philippaerts tevreden over eerste wedstrijddag
Nicola Philippaerts Foto: gvdv
De Zwitser Pius Schweizer (Guidam du Vivier) staat na de openingsdag van wereldbekerfinale jumping in Lyon aan de leiding. Tijdens het jachtparcours reed hij de snelste tijd en legde hij het parcours foutloos af. Patrice Delaveau (Lacrimoso HDC) was een zucht trager en eindigt op de tweede plaats. Ludger Beerbaum (Chaman) is voorlopig derde. In totaal bleven 14 combinaties foutloos.

Nicola Philippaerts (Donatella-N) debuteerde in de wereldbekerfinale. Na de eerste weds trijddag staat hij op een voorlopige 25e plaats. De 20 jarige Limburger blikt tevreden terug op zijn jachtparcours. 'Donatella sprong zeer goed. Ik weet dat ze nog progressie kan maken op de driesprong. Jammer dat ze op de oxer, op de uitsprong van de driesprong, een balk aantikt. Anderzijds moet ik ook realistisch blijven en niet te snel te veel van haar verlangen. We begonnen beiden zeer rustig aan onze omloop. Ik heb een immens vertrouwen in haar en dat is wederzijds. Zij wil altijd haar best doen en ik ben tevreden met de manier waarop ze vanavond sprong. Ik ga met vertrouwen naar de tweede wedstrijddag van morgen.'

Vader Ludo Philippaerts, die zelf 14 keer deelnam aan een wereldbekerfinale, is tevreden over de prestatie van Nicola Philippaerts. 'Donatella sprong voortreffelijk. Jammer van die ene fout, die heeft ze echt niet verdiend. Die fout oogt nu niet zo goed in het voorlopig klassement maar geloof me, dit stelt nog niets voor. Morgen gaat het om de knikkers. Als beiden morgen dezelfde prestatie neerzetten zit de finale er mogelijk in', aldus een voorzichtig optimistische Ludo Philippaerts. 

Morgenavond wordt het tweede luik van de wereldbekerfinale afgewerkt. De 30 beste combinaties stoten door naar de uiteindelijke finale op Paasmaandag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig