‘De Croo profiteert van dienstwagens’
Herman De Croo bij zijn vorige wagen van het parlement. Foto: pn
Ex-Kamervoorzitter Herman De Croo wekt heel wat ergernis in het parlement door ‘misbruik’ te maken van de dienstwagens. Dat meldt Het Nieuwsblad. Uit respect voor zijn jarenlange parlementaire carrière en omdat hij na 25 mei toch uit de Kamer verdwijnt, wordt het nog even oogluikend toegestaan.

Ouderdomsdeken Herman De Croo (76) is, als Oost-Vlaams lijstduwer voor het Vlaams Parlement, bezig aan zijn laatste weken in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Een opluchting voor de chauffeurs van het parlement, want De Croo maakte de laatste jaren systematisch misbruik van de dienstwagens met chauffeur.

De Croo laat zich naar verluidt elke weekdag van zijn thuisstad Brakel naar Brussel ­voeren, ook wanneer er géén samenkomst is in het parlement. ‘Sommigen gebruiken de dienstwagens nu alsof ze een privéchauffeur hebben, en dat is nooit de bedoeling geweest’, klinkt het geërgerd in het parlement.

Het werkt ook de chauffeurs op de heupen. Zij stapten al naar de dienst Administratie van het parlement, maar kregen te horen dat ze ‘wegens zijn leeftijd en aanzien nog maar even op de tanden moeten bijten’, aangezien De Croo na 25 mei niet meer terugkeert naar de Kamer.

Herman De Croo zelf ziet geen probleem: ‘Het kan wel zijn dat ik eens stop tussen Brakel en Brussel, maar ik kreeg nog geen klachten en ik doe volgens mij ook helemaal niets verkeerd.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig