Vijf hotels voor wie dol is op chocolade
Foto: *
Vier jij Pasen het liefst tussen de chocolade? Dan is een vakantie in een hotel dat de lekkernij centraal plaatst vast iets voor jou. Wij zetten ’s werelds beste hotels voor chocoholics op een rij.

Chocolate Boutique Hotel in Bournemouth, Groot-Brittannië

Dit hotel (zie openingsbeeld) profileert zich als het eerste chocoladehotel ter wereld. Het telt vijftien kamers, die geschilderd zijn in mokka- en carameltinten. Hier kan je onder meer zelf chocolade maken met Belgische (!) producten en de perfecte wijn zoeken bij de lekkernijen.

Meer info: thechocolateboutiquehotel.co.uk

>>><<<

Langham in Boston, Verenigde Staten

Café Fleuri in het Langham Hotel is dé place to be op een zaterdagnamiddag. Dan mag je à volonté genieten van een heus chocoladebuffet met onder meer truffels, chocoladetaarten en – koekjes. Dat er veel wordt gegeten is een feit: wekelijks wordt zo’n 90 kilogram chocolade gegeten.

Meer info: boston.langhamhotels.com

>>><<<

Hotel Hershey in Pennsylvania, Verenigde Staten

Een grote paaszoektocht, een speciale ‘chocolade’ bingo-avond en schoonheidsbehandelingen met chocolade? Daarvoor moet je in het Hershey hotel zijn dat – naar eigen zeggen – de zoetste plek op aarde is.

Meer info: thehotelhershey.com

>>><<<

Three Ways House Hotel in Gloucestershire, Groot-Brittannië

Puddingliefhebbers en chocoholics: dit is hét adresje voor jullie. Het hotel beschikt over een puddingclub, die wekelijks zeven puddings beoordeelt en één gebak verkiest tot dessert van de week. Daarnaast zijn de kamers ingericht volgens een puddingthema. Andere kamers beantwoorden qua interieur dan weer volledig aan de eisen van chololadefanaten. Zelfs de hoofdkussens zien eruit om op te eten.

Meer info: threewayshousehotel.com

>>><<<

Hotel Chocolat op het Caribische eiland St. Lucia

Hier overnacht luxueus nabij de oudste cacaoplantage op het eiland. Je geniet er niet alleen van een adembenemend zicht, maar kan de plantage ook bezoeken. Je krijgt info over het product en kan tal van desserts proeven op basis van de cacaobonen.

Meer info: hotelchocolat.com