Lotto-Belisol: ‘Kunnen ons niet blijven wegsteken achter tegenslagen’
De hoop van Lotto-Belisol rust op de schouders van Jelle Vanendert Foto: BELGA

Er kon woensdag na afloop van de Brabantse Pijl voor het eerst een glimlach af bij Lotto-Belisol. De podiumplaats van de Fransman Tony Gallopin was een lichtpunt in donkere dagen. Zondag bevestigen in de Amstel Gold Race is nu de boodschap. ‘Het werd tijd om eens een goed resultaat neer te zetten, want we kunnen ons niet achter tegenslagen blijven wegsteken’, vertelde ploegleider Bart Leysen vrijdag tijdens een persconferentie in het Nederlandse Maastricht.

‘We hebben in de Vlaamse klassiekers inderdaad veel pech gehad door het uitvallen van André Greipel en Jurgen Roelandts. Maar we moeten ook vaststellen dat de jongeren die daardoor hun kans kregen, die niet hebben gegrepen. Dat zal na het seizoen niet onbesproken blijven’, aldus Leysen.

‘Met de groep voor de Ardense klassiekers beginnen we echter op een propere lei. Bovendien is in de Brabantse Pijl de basis gelegd voor de drie koersen die nog volgen. Jelle Vanendert heeft de wedstrijd van woensdag laten schieten om zich volledig op de Amstel Gold Race te kunnen toespitsen. Twee jaar geleden werd hij achter Enrico Gasparotto tweede op de Cauberg. Een resultaat waar hij zich aan kan optrekken om zondag eindelijk een streep onder zijn moeilijke periode te trekken. Jurgen Van den Broeck die zich woensdag toch ook getoond heeft, kan een steun voor Vanendert zijn vooraleer hij eigen ambities mag hebben voor de echte Ardennen. Met Tony Gallopin erbij hebben we een trio dat voor een goed resultaat kan zorgen.’