Geen Hazard tegen Courtois en co?
Foto: Photo News

Chelsea weet nog niet of het dinsdag in de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League op bezoek bij de Spaanse competitieleider Atlético Madrid een beroep kan doen op draaischijf Eden Hazard, die aan de kant staat met een kuitblessure. ‘Hazard is hoogst twijfelachtig’, vertelde assistent-coach Steve Holland vrijdag tijdens een persconferentie.

‘Ik durf nog niet te zeggen dat hij sowieso niet zal spelen, maar het feit dat hij nog geen groepstraining heeft kunnen afwerken, zegt natuurlijk veel’, aldus Holland.

Hazard liep de spierblessure in de kuit vorige week op tijdens de terugwedstrijd in de CL-kwartfinales tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. De winger moest toen al na zeventien minuten naar de kant. Na de diagnose luidde het dat de Rode Duivel twee weken aan de kant zou staan.

Chelsea zou een fitte Hazard nochtans goed kunnen gebruiken in de halve finales op het kampioenenbal. Het Atlético van doelman Thibaut Courtois steekt immers in bloedvorm en knikkerde in de vorige ronde FC Barcelona genadeloos uit het toernooi.

Out voor Sunderland

Vooraleer de clash tegen Atlético op het programma staat, werken The Blues zaterdag nog een competitiewedstrijd af tegen rode lantaarn Sunderland. Hazard is al zeker out voor die wedstrijd, maar daarnaast kan José Mourinho rekenen op een volledig fitte selectie. Op vier speeldagen voor het einde van de competitie, heeft Chelsea twee punten achterstand op leider Liverpool.