Manifestatie van Brusselse brandweer uitgesteld naar 30 april
(Archiefbeeld) Foto: Belga

De manifestatie van de Brusselse brandweer is uitgesteld tot woensdag 30 april. De actie was aanvankelijk gepland voor dinsdag 22 april. Dat heeft VSOA-afgevaardigde Eric Labourdette vrijdag bekendgemaakt. De Brusselse pompiers vragen het ontslag van de directeur-generaal van de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Na de betoging van 2 april eindigde een bemiddelingspoging tussen de brandweer en de Brusselse regering woensdag op een mislukking. De misnoegde brandweermannen houden directeur-generaal Chantal Jordan verantwoordelijk voor de verslechtering van de arbeidsomstandigheden en de blokkering van de invoering van het operationeel kader.

Op 30 april plannen de actievoerende brandweermannen een doodskist te overhandigen aan Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), als symbool voor de teraardebestelling van de DBDMH. Andere brandweerkorpsen zullen steundelegaties afvaardigen. De preventiedienst van de Brusselse brandweer staakt sinds 2 april.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig