Mulberry gaat goedkopere handtassen maken
Foto: Mulberry

Goed nieuws voor fashionista’s die dromen van een Mulberry-handtas: het Britse luxelabel is van plan binnenkort goedkopere modellen op de markt te brengen.

Van Alexa Chung en Sienna Miller tot Kate Winslet: sterren zijn gek op de handtassen van het merk. Maar voor de gewone consument blijven deze door een richtprijs van rond de 1.000 euro per stuk meestal op het verlanglijstje staan. Even zag het ernaar uit dat de tassen nog een pak duurder zouden worden. Ex-directeur van het modehuis Bruno Guillon wou immers dat enkel de rijken zich een Mulberry-handtas konden veroorloven.

Dat standpunt zorgde voor heel wat commotie binnen het bedrijf waardoor hoofdontwerpster Emma Hill, de bedenkster van onder meer het succesvolle Alexa-model, opstapte. Even later hield ook Guillon zelf het voor bekeken.

Nu staat Godfrey Davis aan het roer en hij heeft een heel andere visie. Hij wil de prijzen verlagen en hoopt daarmee enerzijds trouwe klanten terugwinnen , anderzijds wil hij ervoor zorgen dat iedereen een Mulberry-handtas kan kopen. Wie de tassen zal creëren is momenteel nog niet duidelijk, want het label heeft nog steeds geen nieuwe hoofdontwerper gevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig