IN DE KIJKER. De Big Bubble van Dark
Foto: DARK

Met de Big Bubble, een opvallend ontwerp dat knipoogt naar het bellenblazen, heeft de Belgische verlichtingsproducent Dark een prijsbeestje toegevoegd aan zijn collectie. Na de Design District Award mag de lamp ook een Red Dot Award en een Design Plus Award 2014 bijschrijven op zijn cv.

De Big Bubble - een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Alex de Witte voor de Belgische verlichtingsproducent Dark - werd vorige maand net als de salontafelcollectie Oliver van de Belgische meubelfabrikant Durlet bekroond met een Red Dot Award, een internationaal kwaliteitslabel voor uitzonderlijk design.

Daarnaast viel het bijzondere lampenontwerp ook in de prijzen op de Design Plus Award 2014, een toonaangevende designprijs in Duitsland, en vorig jaar kaapte het ontwerp nog de hoofdvogel weg op Design District, de Nederlandse vakbeurs voor interieurdesign.

De Witte liet zich voor de lamp inspireren door het bellenblazen en de steeds unieke vorm van het eindresultaat. Elke Bubble is handmatig geblazen, heeft dus een unieke vorm en is beschikbaar in verschillende kleuren.

De lengte van de lampen varieert van ongeveer 90 centimeter tot 105 centimeter. Wie de lampen eens in het echt wilt zien, kan onder meer terecht bij de gloednieuwe restaurants Souvenir in Ieper en Bistro de Paris in Knokke-Heist.