Neuzekesverbod slim omzeild
Carl Demeestere, laat zich niet tegenhouden door burgemeester Termont. Foto: fvv

Door een tussenkomst van de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) stonden de kramen van de twee ruziënde cuberdonverkopers gisteren niet op hun vertrouwde plek op de Groentemarkt. Maar dat hield een van de twee niet tegen om toch neuzekes te verkopen.

De twee staan daar enkele jaren vlak naast elkaar ‘Gentse neuzekes’ of cuberdons te verkopen, maar maken elkaar ook het leven zuur omdat ze er zo van overtuigd zijn dat hun product superieur is aan dat van de buurman. In 2011 werden er al eens klappen uitgedeeld in de ‘neuzekesoorlog’, maar vorige week kwam het geschil weer in de aandacht toen de ene verkoper de andere beschuldigde van het uitdelen van een kopstoot.

De vechtpartijen, intimidaties en scheldpartijen zitten burgemeester Termont zo hoog dat hij de vergunning van beide verkopers tijdelijk introk. Tot 1 mei mogen ze niet meer verkopen op de openbare weg.

Een van de twee, Carl Demeestere, laat zich daar niet door tegenhouden: gisteren stalde hij zijn neuzekes uit in het winkelraam van bakkerij Himschoot. ‘Mijn vergunning om op straat te verkopen is ingetrokken. Maar dit is de straat niet’, zei hij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig