'Terugbetaling boetes door goksite is verwerpelijk'
Foto: kris van de sande

Tijdens de 24 uur durende flitsmarathon reden minder bestuurders te snel dan anders. Wie toch een boete heeft gekregen voor te snel rijden, kan die misschien wel terugbetaald zien. Goksite Napoleon Games komt namelijk met een opmerkelijke actie en belooft om die boete terug te betalen. 'Verwerpelijk', vindt Karin Genoe van het BIVV.

‘Met deze eenmalige actie willen we van jouw baaldag een geluksdag maken’, klinkt het bij de goksite. Toch zal niet iedereen ervan kunnen profiteren. Er zijn namelijk heel wat voorwaarden verbonden aan de terugbetaalactie. Zo geldt dit enkel voor de flitsboetes van personen die geflitst werden tijdens de flitsmarathon. Bovendien kunnen ook alleen maar mensen die voor de start van de flitsmarathon al lid waren van de goksite meedoen aan de actie. En wie echt geld verwacht, is er ook aan voor de moeite: Napoleon Games betaalt de flitsboete terug in speelkrediet op de goksite en dit tot een maximum van 100 euro.

Toch wil Napoleon Games hardrijden niet stimuleren: ‘Daarom hebben we deze terugbetaalactie pas op het einde van de flitsmarathon bekend gemaakt.’

'Verwerpelijke actie'

 De Kansspelcommissie verstuurde een officiële brief naar de goksite, omdat ze niet op voorhand op de hoogte was gebracht. 'Normaal gezien worden promotiecampagnes aan ons voorgelegd', zegt woordvoerster Marjolein De Paepe. De commissie zal komende maand vergaderen over de zaak om een eventuele sanctie te nemen. Ze kan wel rekening houden met enkele verzachtende omstandigheden. Zo kunnen enkel mensen die al lid waren van de goksite voor de flitsmarathon meedoen aan de actie.
 

Ook het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is tegen de campagne. 'Verwerpelijk', noemde Karin Genoe van het BIVV het. Het BIVV wint momenteel juridisch advies in om te kijken of het stappen kan ondernemen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig