Pro League vergadert over ‘brutaliteiten’ en tv-rechten
Foto: BELGA

De Raad van Bestuur van de Pro League, de belangenvereniging voor alle eersteklassevoetbalclubs, zit sinds 10 uur opnieuw samen voor haar maandelijkse vergadering. Op het programma staan 'brutaliteiten op de voetbalvelden' en tv-rechten.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Op de agenda staan de gebruikelijke hangijzers van de voorbije maanden. Zo is er de werkgroep rond de ‘brutaliteiten op de voetbalvelden’, in het leven geroepen na aandringen van Standardvoorzitter Roland Duchâtelet. Na de vorige vergadering van de Raad van Bestuur maakte de Pro League al bekend dat die werkgroep zijn vruchten zal afwerpen. Zo zullen zware tackles in de toekomst via een vast systeem geanalyseerd worden door een ‘reviewteam’.

Daarnaast is er de zaak van de televisierechten. Sinds de aanstelling van MP&Silva op 13 februari is de Pro League begonnen met het uitschrijven van de tenders. De Raad van Bestuur zal vrijdag de stand van zaken bekijken in dat dossier.

De Raad van Bestuur van de Pro League bestaat uit leden van de clubs en drie onafhankelijke leden, bij wie de voorzitter van de Pro League Michel Dupont, Ronny Verhelst en Peter Quaghebeur.

Herman Van Holsbeeck (Anderlecht), Dirk Degraen (Genk), Alain Lommers (Bergen), Johan Timmermans (KV Mechelen) en Joseph Allijns (KV Kortrijk) vertegenwoordigen als persoon (en dus niet als club) de belangen van de zestien clubs. Standardvoorzitter Roland Duchâtelet stapte begin februari uit de Raad. De procedures om hem te vervangen zijn nog steeds lopende.