Stoelendans in de maak bij Oscar de la Renta?
Oscar de la Renta wordt geknuffeld door Jennifer Lopez

Modeontwerper Oscar de la Renta wordt dit jaar 82 jaar oud. Het is dus niet vreemd dat er volop wordt gespeculeerd over zijn opvolging sinds hij John Galliano tijdelijk betrok bij het ontwerpproces, maar de ontwerper zelf zegt nu dat hij helemaal niet van plan is een stapje opzij te zetten.

Voormalig Dior-ontwerper John Galliano ging in 2013 enkele weken aan de slag bij de ontwerpstudio van Oscar de la Renta, waarna al snel werd gespeculeerd dat de Amerikaanse couturier met Dominicaanse roots zijn opvolger aan het klaar stomen was.

Nadat eerder deze week echter werd bericht dat de beide heren het financieel niet eens raakten, passeerden ook de namen van Jason Wu, Prabal Gurung en ook de Belgische ontwerper Olivier Theyskens de revue als mogelijke opvolger voor de 81-jarige couturier, maar Oscar de la Renta heeft nu zelf de geruchten een halt toegeroepen.

Hij zou Vanessa Friedman, de kersverse moderecensente van The New York Times, hebben toevertrouwd dat er geen actieve zoektocht aan de gang is, al zet zij daar wel enkele vraagtekens bij.

‘De la Renta is 81 jaar oud en sukkelde de laatste jaren wel wat met zijn gezondheid. Het is een natuurlijke vraag en ik ben er zeker van dat het al werd besproken op het hoofdkwartier van het modehuis. Het zou toch mooi zijn om dat te denken’, aldus Friedman.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig