Dokters halen 12 goudstaven uit darmen van zakenman
Foto: BELGAIMAGE

Chirurgen in het Indiase New Delhi hebben 12 kleine goudstaven gevonden in de darmen van een patiënt die klaagde over pijn in zijn maag. De 63-jarige zakenman slikte de staven, die 33 gram wegen en bekendstaan als goudkoekjes, in Singapore in en bracht ze op 28 maart naar India. Dat meldt de krant Times of India vrijdag. De man hoopte ze nog te recupereren door dagenlang niets te eten, veel water te drinken en laxeermiddelen te nemen.

Op 7 april diende hij zich aan in een ziekenhuis met de vraag geopereerd te worden omdat hij de dop van een fles water had ingeslikt en dat pijn deed. Twee dagen later werd hij inderdaad geopereerd nadat uit röntgenfoto’s was gebleken dat inderdaad vreemde metalen in zijn lichaam aanwezig waren. Toen de dokters onverwacht goud terugvonden, lichtten ze de politie en douane in.

De douane nam het goud in beslag. De waarde wordt geschat op 1,2 miljoen roepi’s, of 14.400 euro, en de man is opgepakt. ‘Het gaat om een rijke man met een mooi bedrijf in Chandni Chowk’, zei CS Ramachandran, de dokter die hem behandelde, in de krant. ‘Het is verrassend en shockerend te weten dat hij zoiets kon doen.’

In India is de goudsmokkel toegenomen sinds de regering in april de belasting op goudimport verhoogde van 8 naar 10 procent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig