Opel boekt vooruitgang
Foto: REUTERS

Opel dankt de vooruitgang met name aan het succes van de Mokka, een compacte sportieve terreinwagen (SUV) die in de herfst van 2012 op de markt kwam. Ook de nieuwste versie van de Insignia, die sinds afgelopen najaar te koop is, loopt volgens het bedrijf goed.

Door de diepe crisis op de Europese automarkt stapelde Opel de afgelopen jaren verlies op verlies, ondanks harde saneringen waardoor duizenden banen verdwenen. In 2010 sloot GM de Opel-fabriek in Antwerpen. GM kondigde een jaar geleden aan in 3 jaar tijd 4 miljard euro te investeren om zijn verlieslatende Europese tak uit de rode cijfers te trekken.

In totaal verkocht GM in het eerste kwartaal wereldwijd 2,4 miljoen auto’s en vrachtwagens, ruim 2 procent meer dan een jaar eerder. De sterkste verkoopstijging deed zich voor in China. Daar werd bovendien begin april al het miljoenste voertuig afgeleverd. Dat gebeurde niet eerder zo vroeg in het jaar.

Voorzitter Dan Ammann van GM noemde de verkoopcijfers in met name China en Europa bemoedigend. De financiële resultaten worden later deze maand gepubliceerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig