Club Brugge staat minstens één dag naast Standard aan de leiding in Play-off 1. De West-Vlamingen boekten een moeizame 2-0-overwinning tegen Racing Genk en springen over Anderlecht en Zulte Waregem naar een gedeelde eerste plaats met de Rouches. Pas toen Kumordzi in de tweede helft een rode kaart kreeg, kraakte Genk. Jörgensen en De Sutter maakten de goals.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Over de eerste helft kunnen we bijzonder kort zijn. Net zoals in Anderlecht - Zulte Waregem gisteren, moesten de twee doelmannen ook in het Jan Breydelstadion in de eerste helft niet in actie komen. Het voetbal was slordig, het tempo was laag en door de vele overtredingen lag het spel voortdurend stil. Enkel vlak voor de pauze kon de thuisploeg een beetje dreigen. Genk toonde dat het zijn niveau in Play-off 1 flink heeft opgekrikt in vergelijking met de reguliere competitie. 

In de tweede helft ontwikkelde Club Brugge dan toch een beetje druk. Het duurde echter tot de rode kaart voor Kumordzi in de 65ste minuut vooraleer Genk  kraakte. De middenvelder kwam te laat met zijn tackle op Odjidja en pakte een domme tweede gele kaart. Met elf tegen tien lukte het plots wel voor Club. In een dolle vijf minuten redde Köteles een knal van Jörgensen en kopte De Sutter op de lat. Op de daaropvolgende hoekschop trof Jörgensen met een gekraakt schot wel raak: 1-0. Op dat moment stond Genk zelfs met negen op het veld omdat Kara buiten de lijnen lag. Een grote zucht van opluchting ging door het Jan Breydelstadion. 

Toch bleef het nog opletten voor de West-Vlamingen. Op de counter kwam Genk een paar keer gevaarlijk opzetten. Mboyo kwam nog één keer erg dichtbij. Drie minuten voor het einde nam De Sutter alle twijfels weg: 2-0. 

Club Brugge wordt tenminste voor één dag samen met Standard leider in Play-off 1. De Rouches spelen donderdag nog thuis tegen Lokeren. Een verdienstelijk Racing Genk blijft zesde en laatste. Op de volgende speeldag ontvangt Club Brugge Standard. 

Hoogtepunten

5 ' Mboyo glipt door de buitenspelval en zet voor richting Schrijvers.  Die wil in één tijd uithalen, maar De Bock zit er nog met een teen tussen.

15 ' Lestienne probeert Kumordzi er op snelheid af te lopen, maar de Genkenaar gebruikt zijn lichaam en begaat een overtreding. Geel is wel een overdreven sanctie.

22 ' Schrijvers knokt zich voorbij De Bock, omspeelt ook nog Simons, maar trapt dan, onder druk van Engels, naast de kooi van Ryan.

27 ' De Bock rukt mee op en zet voor richting tweede paal.  Lestienne twijfelt tussen voet en hoofd en verkwanselt de kans.

42 ' Refaelov maakt de ruimte voor zichzelf en knalt hard naar de verste hoek.  Hij krijgt zijn schot echter niet tussen de palen.

45 ' Refaelov speelt goed diep voor De Sutter.  De Brugse spits trapt meteen op doel, maar via het been van Kara gaat de bal net over de lat.

53 ' Simons neemt een afvallende bal in één tijd op de slof.  Zijn schot wijkt af op het been van De Sutter.  Köteles op het verkeerde been, maar de bal gaat net naast.

60 ' Anele brengt een op het eerste zicht verloren bal opnieuw voor doel.  Schrijvers devieert naar de verste hoek, waar Meunier de bal nog net voor de lijn kan keren.

61 ' Wissel bij Racing Genk. Sekou Cissé komt in de plaats van Jelle Vossen.

65 ' Kumordzi pakt met een tackle langs achter op Odjidja zijn tweede gele kaart en mag vervroegd gaan douchen.

68 ' Wissel bij Racing Genk. Julien Gorius komt in de plaats van Siebe Schrijvers.

70 ' Jorgensen haalt hard uit.  Köteles kan er enkel zijn vuisten tegen zetten.

71 'Jorgensen breekt de ban voor Club Brugge.  Eerst kopt De Sutter nog op de lat en wordt er een hoekschop toegekend. Refaelov legt dan achteruit en Jorgensen trapt van net buiten de grote rechthoek binnen.

80 ' Jorgensen plaatst de bal naar de rechter benedenhoek, maar zijn schot gaat net naast.

81 ' Aan de overkant is er de actie van een Mboyo.  Vanuit een scherpe hoek trapt hij tegen de lat.

88 ' Refaelov glipt door de buitenspelval en zet dan perfect voor tot bij De Sutter, die de bal in één tijd voorbij Köteles knalt.