Mysterie rond 'roof guy' tijdens bomaanslagen in Boston opgelost
Foto: rr

Na de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston vorig jaar doken meteen allerlei wilde theorieën op over de mogelijke daders. Op sociale netwerksites werd vooral druk gespeculeerd over de rol van een mysterieuze man die zich op het dak van een gebouw bevond op het moment van de explosies. Een jaar na de feiten blijkt nu dat de zogenaamde ‘roof guy’ gewoon aan het barbecueën was met vrienden op het moment van het drama.

De foto van de man op het dak werd toevallig genomen door een toeschouwer. Op het beeld is de ontploffing van de tweede bom te zien. Vanop het dak van een gebouw kijkt een mysterieuze man naar de onheilsplek. Het beeld verspreidde zich destijds razendsnel via Twitter en Facebook.

Liefhebbers van samenzweringstheoriën bombardeerden ‘roof guy’ meteen tot de potentiële dader van de aanslagen, maar speurders kwam de echte terroristen al snel op het spoor. Dzhokhar Tsarnajev zit intussen nog steeds in de cel in afwachting van zijn proces. Zijn oudere broer Tamerlan werd gedood bij een klopjacht door de politie in de dagen na de aanslagen.

Voor de volledigheid haalt de Amerikaanse site Gawker de theorie over de man op het dak nu helemaal onderuit. Hun redactie ontving een mail en foto’s van een andere fotografe die de hele dag beelden maakte van de marathon. Die maken duidelijk dat ‘roof guy’ een barbecue had georganiseerd met vrienden. ‘Op het moment van de explosie rende hij gewoon naar de rand van het dak om te kijken wat er gebeurd was’, zegt de fotografe.