Samsung Galaxy S5 verkoopt als zoete broodjes
Foto: AP

Het nieuwe smartphone-model van Samsung, de Galaxy S5, gaat nog vlotter over de toonbank dan zijn voorganger, de Galaxy S4. Bronnen binnen Samsung melden dat het nieuwe model op de eerste verkoopsdag gemiddeld 30 procent meer verkocht werd dan de S4 destijds.

Yoon Han-kil, senior vicepresident van het Samsung Strategic Team, bevestigde het goede nieuws tegenover persagentschap Reuters, maar wilde de cijfers niet bevestigen. ‘De Galaxy S5 verkoopt inderdaad sneller dan de S4, maar ik kan nog geen specifieke verkoopcijfers noemen. De uiteindelijke verkoopaantallen van de S5 zouden veel hoger moeten zijn dan van de S4.’

De Samsung Galaxy S5 ligt sinds 11 april wereldwijd in de winkels. Het vorige model, de Galaxy S4, ging destijds tien miljoen maal over de toonbank in de eerste verkoopsmaand. Volgens Yoon Han-kil zullen de verkoopcijfers van de S5 na één maand ‘significant’ hoger liggen.

De Samsung S5 bevat weinig echt revolutionaire vernieuwingen. Samsung heeft zich vooral toegelegd op het verbeteren van de bestaande functies en applicaties. Zo is er sterk gesleuteld aan de schermkwaliteit en de helderheid. De ingebouwde 16 megapixel camera staat momenteel te boek als één van de snelste smartphone-camera’s op dit moment. Wel is de smartphone waterdicht gemaakt en geldt hij als de allereerste smartphone met een ingebouwde hartslagmeter.

De senior vicepresident van het Samsung Strategic Team lichtte ook een tipje van de sluier rond de te verschijnen Galaxy Note 4. De opvolger van de Note 3 moet niet voor september worden verwacht, maar consumenten mogen een volledig nieuw ontwerp verwachten.