Kinderrechtencommissariaat begint spreekuur in Antwerpen
Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Foto: Bert Van den Broucke/photo news

Antwerpse kinderen en hun ouders, maar ook praktijkwerkers vinden vanaf volgende week het Kinderrechtencommissariaat in hun stad. De Klachtenlijn start dan met een lokaal spreekuur.

De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat start vanaf donderdag 24 april met een spreekuur in Antwerpen. Elke vierde donderdag van de maand kunnen kinderen, jongeren en hun ouders, maar ook opvoeders, leraren,... langslopen in de kantoren van de Antwerpse ombudsdienst aan het De Coninckplein.

‘Het spreekuur van de Klachtenlijn in Antwerpen maakt deel uit van een pilootproject’, zegt Hilde Cnudde van het Kinderrechtencommissariaat. ‘Sinds maart organiseren we al een spreekuur in Gent, op elke tweede donderdag van de maand. Nu komt daar Antwerpen bij.’

‘Onze bedoeling is om met de Klachtenlijn dichter bij de kinderen en welzijnswerkers te komen. Vandaar ook dat we ’s avonds (van 16 uur tot 18 uur) spreekuur houden. Zo kunnen ook schoolkinderen langskomen.’

‘Na een jaar zullen we evalueren of ons lokale spreekuur werkt’, zegt Cnudde nog. Maar uiteraard blijft ook het onlineplatform van de Klachtenlijn bestaan, op www.kinderrechten.be .