Bondscoach maakt selectie Red Panthers bekend
Foto: BELGA

Pascal Kina, de bondscoach van de Belgische nationale vrouwenhockeyploeg, heeft woensdag zijn 18-koppige selectie bekendgemaakt voor de Champions Challenge. Deze vindt van 27 april tot 4 mei plaats in het Schotse Glasgow.

De Red Panthers zijn ingedeeld in groep A op de Champions Challenge, een toernooi met de nummers acht tot zestien van de wereld. Daarin nemen ze het op tegen Zuid-Korea, India en Schotland.

Na de Champions Challenge werkt België nog drie oefenwedstrijden af, met het oog op het WK in het Nederlandse Den Haag, dat op 31 mei van start gaat. In het Britse Bisham worden twee duels afgewerkt (9 en 10 mei) en op 20 mei neemt de nationale ploeg het in Kontich op tegen Australië.

Vorige week speelden de Red Panthers in Den Haag twee vriendschappelijke interlands tegen Europees kampioen Duitsland. Dinsdag werd met 3-2 gewonnen, terwijl de Duitsers een dag later aan het langste eind trokken (3-4).

. Selectie: Maureen Beernaert, Jill Boon, Louise Cavenaile, Aisling D’Hooghe, Stephanie De Groof, Anne-Sophie De Scheemaekere, Charlotte De Vos, Aline Fobe, Alix Gerniers, Barbara Nelen, Emma Puvrez, Anouk Raes, Stephanie Rummens, Manon Simons, Emilie Sinia, Elena Sotgiu, Lieselotte Van Lindt, Stephanie Vanden Borre, Louise Versavel, Axelle Wouters