Internationale atletiekbond vecht vrijspraak Spaanse wereldkampioene aan
Marta Dominguez Foto: IMAGEGLOBE

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) vecht de dopingvrijspraak van Marta Dominguez, in 2009 wereldkampioene op de 3000m steeple, aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS). Dat meldt de Spaanse krant El País woensdag.

Vorige maand besliste de Disciplinaire Commissie van de Spaanse Atletiekfederatie om de 38-jarige Dominguez niet te vervolgen. Voor de verdachte bloedwaarden in het biologisch paspoort van de atlete had de IAAF een schorsing van vier jaar en de schrapping van haar wereldtitel geëist. De Spaanse Atletiekfederatie oordeelde echter dat de door de IAAF aangeleverde gegevens onvoldoende zijn om de dopingbeschuldiging hard te maken.

Dominguez heeft steeds ontkend dat ze ooit doping nam. Onlangs trok ze naar de rechtbank. Ze wil het sportfederaties verbieden om nog langer terug te grijpen naar de bloedwaarden in haar biologisch paspoort. De atlete beschouwt dit als een schending van haar privésfeer.

Dominguez zetelt voor de Partido Popular (PP) in de Spaanse senaat. Ze heeft nog niet officieel een punt gezet achter haar sportcarrière.