Antwerp moet licentiedossier eind april verdedigen
Antwerp-secretaris Paul Bistiaux en manager Gunther Hofmans naast STVV-manager Philippe Foto: BELGA

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft op zijn website de data gepubliceerd van de zittingen voor drie van de vijf tweedeklassers die hun licentie betaald voetbal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) niet verkregen hebben voor het seizoen 2014-2015. Enkel over RWDM Brussels en AFC Tubeke is er nog geen duidelijkheid.

Op de website van het BAS staat te lezen dat Royal Antwerp FC op 22 april dient te verschijnen. The Great Old moet zich dan verdedigen en bewijzen dat het, ondanks een vordering van 5 miljoen euro door ex-voorzitter Eddy Wauters, wél de continuïteit voor de komende seizoenen kan waarborgen. Zo niet zakt de club verplicht naar derde klasse.

Op 23 april verschijnen Sint-Truiden en Hoogstraten VV voor het BAS. Ook zij eisen hun licentie betaald voetbal voor volgend seizoen. AFC Tubeke en RWDM Brussels tekenden eveneens beroep aan bij het BAS, maar voor hen is er nog geen datum bekend.

Overigens komt op 22 april ook de zaak tussen KSKL Ternat en FC Ganshoren voor. Vierdeklasser Ganshoren zou volgend seizoen verplicht naar eerste provinciale moeten zakken omdat het vorig seizoen vlak voor een degradatieduel tegen Ternat een speler van de tegenpartij, Lionel De Spiegeleer, een overeenkomst voor het daaropvolgende seizoen wilde aanbieden. Volgens de KBVB komt dit neer op competitievervalsing.