De ooit grootste bitcoinbeurs Mt. Gox zou nu toch afzien van een eventuele doorstart en heeft in Japan het faillissement aangevraagd. Dat meldt The Wall Street Journal.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant, die anonieme bronnen citeert, heeft Mt. Gox het faillissement aangevraagd bij een rechtbank in Tokio. Nochtans was het originele plan om een doorstart te forceren nadat het bedrijf uitstel van betaling had aangevraagd.

Volgens de bronnen in The Wall Street Journal wordt een doorstart echter als te complex beschouwd. Ook verdere toekomstplannen worden niet echt meer realistisch ingeschat. Een eventuele verkoop staat wel nog open als mogelijkheid. Of er geïnteresseerde verkopers zijn is niet bekend. Eerdere geruchten spraken van interesse van een consortium van investeerders, waaronder voormalig kindacteur Brock Pierce.

Advocaten van de bitcoinbeurs wensen vooralsnog niet te reageren. Volgens de bronnen die The Wall Street Journal aanhaalt zal de Japanse rechtbank binnen twee weken een oordeel vellen. Mogelijk volgt een officiële aankondiging verderop woensdag.

Mt. Gox gold niet zo lang geleden als de grootste bitcoinbeurs ter wereld maar raakte in een negatieve spiraal toen het bedrijf in juni werd gehackt en 60.000 inloggegevens van gebruikers werden buitgemaakt. Later bleek dat online-beurs ook nog eens 850.000 bitcoins ter waarde van om en bij de 300 miljoen euro was verloren.

Later ontstonden er problemen met de software waardoor transacties gemanipuleerd konden worden. In februari sloot Mt. Gox haar website en het vertrouwen in de beurs kelderde. Op 28 februari werd een eerste maal het faillissement aangevraagd.