Nederlandse talkshow ‘Pauw en Witteman’ stopt
Jeroen Pauw en Paul Witteman.

De Nederlandse presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman stoppen eind mei na 8 jaar met hun gezamenlijke talkshow ‘Pauw en Witteman’. Dat maakte de Nederlandse omroep VARA woensdag bekend.

‘Na 8 jaar en ongeveer 1.200 uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws’, zegt Paul Witteman, die zijn tijd bij het programma schitterend noemt.  ‘We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend.’

Jeroen Pauw vindt het spijtig dat de samenwerking met Witteman ophoudt. Hij kijkt daar naar eigen zeggen ‘met plezier en warmte’ op terug. In het nieuwe tv-seizoen bij VARA krijgt Pauw een nieuwe dagelijkse talkshow op de plek van ‘Pauw en Witteman’.

Paul Witteman neemt afscheid van het genre. Hij laat weten toe te zijn aan iets nieuws en richt zich op een nieuw programma over muziek en op een wetenschappelijke tv-show. Ook blijft hij als presentator verbonden aan Buitenhof.

Op vrijdag 23 mei is de laatste aflevering van het succesvolle praatprogramma op Nederland 1 te zien. De afgelopen jaren heeft Pauw & Witteman spraakmakende televisie opgeleverd in Nederland.

Het briefje dat staatssecretaris Henk Bleker aan de jonge asielzoeker Mauro gaf is een bekend fragment.

In 2008 gooide Joran van der Sloot een glas wijn in het gezicht van journalist Peter de Vries.

'Wir haben es nicht gewusst', zei kardinaal Simonis in het programma over het misbruik van kinderen in de kerk. De uitspraak leverde hem zware kritiek op.