Verdwijning van twee Amerikaanse tieners na 43 jaar opgehelderd
Gevonden in het water: het rijbewijs van een van de twee meisjes. Foto: AP

Na bijna 43 jaar heeft de politie uit de Amerikaanse staat South Dakota de zaak van twee vermiste meisjes kunnen afsluiten. De lichamelijke overblijfselen van Pamella Jackson en Cheryl Miller, allebei zeventien, werden vorig jaar al gevonden in de Brule Creek, maar konden nu pas worden geïdentificeerd.

Op 29 mei 1971 waren Pamella Jackson en Cheryl Miller op weg naar een feestje, maar daar kwamen ze nooit aan. Bijna 43 jaar later is duidelijk geworden dat de zeventienjarige meisjes met hun auto in de Brule Creek, nabij de stad Elk Point, gereden waren.

Marty Jackley, minister van Justitie van South Dakota, bevestigt dat de lichamen die bijna een jaar geleden zijn teruggevonden van de meisjes zijn. Waarschijnlijk kreeg de auto een klapband. ‘De zaak is afgesloten’, zegt Jackley.

Hun auto lag 42 jaar lang onopgemerkt in het water, tot in september vorig jaar, tijdens een lange periode van droogte de auto aan het wateroppervlak zichtbaar werd. Nog volgens Jackley zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf. In de loop der jaren werd onder meer geopperd dat de meisjes het slachtoffer werden van een verkrachter of weggelopen waren.

Voor de nabestaanden van Jackson en Miller komt er nu een einde aan decennia van onzekerheid. ‘Onze weg is nu beëindigd’, aldus familieleden van de meisjes.