Dazed zet Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens op cover

Het Britse magazine Dazed heeft voor zijn lente-zomernummer de handen in elkaar geslagen met de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre, die de nieuwe Belgische creatievelingen in beeld mocht brengen voor het magazine. Naar aanleiding van het thema werd ook voor een bijzondere cover gekozen met onze Belgische trots uit de filmwereld: Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens.

De foto’s van Willy Vanderperre (die vaak samenwerkt met ontwerper Raf Simons - eerst bij Jil Sander, nu bij Dior) nemen niet minder dan vijftig pagina’s van het Britse magazine Dazed in beslag, dat in zijn lente-zomernummer Belgische creatievelingen naar voren schuift.

Voor die gelegenheid pakt het nummer naast de gewone cover ook uit met twee limited edition covers - uiteraard ook gefotografeerd door Vanderperre - waarvoor Hollywoodfavoriet Matthias Schoenaerts (in een grijze hoodie) en Veerle Baetens (gekleed in een jasje van Dior) werden ingeschakeld.

Nog meer teasende foto’s van het magazine (dat vanaf morgen in het tijdschriftenrek ligt) tonen dat binnenin het nummer ook de Limburgse acteur Matteo Simoni (zie bovenstaand beeld) en ontwerper Walter Van Beirendonck opduiken, terwijl Raf Simons wat meer mag vertellen over zijn samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Sterling Ruby.