Braziliaanse club blaast deal met Anelka alweer af
Foto: AFP

De deal tussen het Braziliaanse Atletico Mineiro en de Franse aanvaller Nicolas Anelka gaat niet door. Atletico heeft het contractvoorstel ingetrokken omdat de spits te lang getalmd heeft.

Tien dagen geleden maakte de club van de Braziliaanse ex-international Ronaldinho bekend dat Anelka daar aan de slag kon. Volgens 'Galo' had Anelka tot afgelopen maandag om zich in Brazilië te melden en zijn contract te tekenen. De Fransman zelf zou pas zaterdag in Belo Horizonte aankomen, omdat hij momenteel op een islamitische conferentie in Koeweit is.

Sportief directeur Eduardo Maluf meldt op de clubwebsite dat de overgang van de baan is. 'Deze club is groter dan Anelka, de deal gaat niet door. Dit pikken we niet', aldus Maluf.

Anelka zelf bevestigde in Koeweit dat hij geen contract tekende bij Atletico Mineiro. 'Ik heb voor niemand getekend, ik ben op vakantie', meldde hij. 'Ik ben trouwens op religieus bezoek en ga niet over voetbal praten', klonk het bij de Fransman.

De 35-jarige Anelka verbrak medio maart met onmiddellijke ingang zijn contract bij het Engelse West Bromwich Albion, omdat hij de voorwaarden die gesteld werden om opnieuw in de spelersgroep opgenomen te worden, niet kon aanvaarden. De voormalige international kreeg begin maart van de Engelse voetbalbond FA een boete van 97.300 euro en vijf speeldagen schorsing voor het uitvoeren van een zogenaamde 'quenelle', een gebaar dat als antisemitisch opgevat kan worden. De spits ging toen niet in beroep tegen de uitspraak.