Omzet Yahoo licht gestegen
Foto: REUTERS

Yahoo heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar licht zien stijgen. Dat werd dinsdag na het sluiten van de beurzen op Wall Street bekendgemaakt. De pogingen van de nieuwe topvrouw Marissa Meyer om het kwakkelende internetbedrijf weer aantrekkelijk te maken voor gebruikers en adverteerders lijken vruchten af te werpen.

In de eerste drie maanden van het jaar haalde het Amerikaanse bedrijf een omzet van 1,09 miljard dollar, een bescheiden stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (1,07 miljard dollar). Het is wel de eerste keer dat de onderneming de verkopen ziet toenemen sinds eind 2012. Analisten hadden gerekend op een omzetstijging tot 1,08 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 311,6 miljoen dollar, een daling ten opzichte van de 390,3 miljoen dollar die Yahoo in de eerste maanden van 2013 verdiende.

Alibaba

Yahoo kreeg ook steun van het Chinese Alibaba, een e-commerce bedrijf waar Yahoo een belang van circa 24 procent in heeft. Alibaba rapporteerde over het vierde kwartaal van zijn boekjaar een omzetstijging van 66 procent tot 3,1 miljard dollar. De nettowinst van de onderneming die binnenkort zijn beursdebuut in de Verenigde Staten wil maken, verdubbelde ruimschoots tot 1,4 miljard dollar. De winstmarge kwam uit op 54 procent.