Bus voetballers zwaar toegetakeld op weg naar Italië
Foto: if
Een bus met jonge voetballers uit Zelzate die op weg waren naar een tornooi in Italië is woensdagmorgen ingereden op een tankwagen in de omgeving van Colmar in Frankrijk. De bus is ernstig beschadigd, maar er zijn geen gewonden, zegt verantwoordelijke van de jeugdopleiding Pascal De Maesschalck.

Vanochtend vroeg hebben de U21- en U17-spelers van KVV Zelzate een ongeval gehad op weg naar het Italiaanse Cesenatico. Iets voor Bazel in Zwitserland reed de bus achteraan in op een tankwagen. 

'De bus is ernstig beschadigd, maar niemand raakte gewond. Eén moeder van een speler die vooraan in de bus zat, verkeerde wel even in shock', zegt Pascal De Maesschalck, die met de spelers al op een andere bus kon overstappen.

'We reden op de snelweg, maar niet aan hoge snelheid. Hoe het ongeval gebeurde, is nog niet duidelijk. Het gebeurde iets na zes uur en de meeste kinderen waren aan het slapen.'

Niemand raakte gewond, al waren de kinderen in het begin even in paniek, zegt De Maesschalck. 'De bus is wel ernstig beschadigd en we konden niet meer voortrijden. Als je de bus ziet is het wel even schrikken. Intussen zitten we op een bus richting Mullhouse, waar we zullen overstappen op een andere bus richting Italië.'