Invaller Raman houdt Kortrijk op kop in Play-off 2B
Foto: vdb
Met vijf doelpunten na rust werd een saaie eerste helft in Kortrijk-KV Mechelen ruimschoots gecompenseerd. Invaller Raman zorgde voor de nodige ideeën, waardoor KVK na de 4-1-zege aan de leiding blijft in Play-off 2B.

 

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een flauwe eerste helft had de thuisploeg het meeste balvoordeel maar kansen afdwingen zat er niet in voor de roodhemden. Een schot van De Smet hobbelde naast en Biebauw stond paraat op een knal van Pavlovic. KV Mechelen maakte niets klaar aan de overzijde en doelman Keet beleefde een rustige avond.

Benito Raman verving Stijn De Smet in het begin van de tweede helft en speelde een prima partij. De invaller was een gesel voor de Mechelse verdedigers en de AA Gent-huurling lag aan de basis van de ruime zege. Santini vanop de stip, Chevalier, Pavlovic en Raman zelf scoorden voor de thuisploeg. Trajkovski milderde voor de bezoekers.

KV Kortrijk blijft samen met Charleroi op kop in groep B van Play-off 2.

Belangrijkste fases:

11' Coulibaly knokt zich voorbij Kosanovic en geeft de bal mee met De Smet. Zijn schot hobbelt naast via een Mechels been.
18' Stevige knal van Pavlovic maar recht op de vuisten van doelman Biebauw.
43' Santini veert hoog op na een voorzet van Stijn De Smet maar zijn kopbal gaat niet tussen de palen.
49' Raman zet zich achter de bal. Via een Mechels hoofd komt het leer voor de voet van Martin maar zijn knal zoeft over.
54' Na een haakfout van Biset op Coulibaly mag Santini een strafschop trappen. De Kroaat mist niet vanop de stip.
57' Net zoals bij Mads Junker staat ook het kanon van Trajkovski niet op scherp. Beide aanvallers kregen een dot van een kans maar de bal ging niet voorbij doelman Keet. Zo zal het niet lukken voor de bezoekers.
65' Prima hakje van Santini naar Chevalier en dito schot van de middenvelder. Doelman Biebauw stond aan de grond genageld: 2-0.
70' Na voorbereiding van Kamavuaka brengt Trajkovski met zijn doelpunt toch wat hoop in de rangen van KV Mechelen: 2-1.
73' Junker had de 2-2 op de knikker maar zijn kopbal na voorzet van Kamavuaka ging hopeloos over. Het is niet het avondje van de Deense spits.
76' Prima schot van Raman op de onderkant van de lat en Pavlovic tikt de rebound tegen de netten: 3-1.
80' De beste man op het veld beloont zichzelf met een doelpunt. Raman beslist de partij: 4-1.
88' Legear draait de bal in de hoek maar Keet zweeft de bal uit zijn kooi.

Opgemerkt:

Met de spitsen Coulibaly en Santini en de aanvallende middenvelders De Smet en Chevalier begon Vanhaezebrouck met heel veel power tussen de lijnen. Dat leverde echter een erg flauwe eerste helft op maar dat werd ruimschoots gecompenseerd na rust.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be