Net als vorige jaren mag er zondag tijdens Parijs-Roubaix geen alcohol verkocht worden bij de kasseistrook van Carrefour de l’Arbre. Belgische agenten zullen er mee instaan voor de ordehandhaving.

Het alcoholverbod op Carrefour de l’Arbre, de beruchte vijfsterrenkasseistrook in de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix, blijft gehandhaafd. Dat zegt wedstrijdorganisator ASO. Tijdens de “Helleklassieker” mag er dus vanaf 9 uur geen alcohol verkocht worden in de buurt van die kasseistrook.

Het verbod werd in 2010 ingevoerd omdat het jaarlijkse volksfeest, met vaak vooral Belgische wielerfans, aan het ‘kruispunt van de boom’ uit de hand begon te lopen. Het ging zover dat burgemeester Delrue van Baisieux ermee dreigde de toegang tot de kasseien te verbieden. Zo ver kwam het dus gelukkig niet.

De politie zal het alcoholverbod helpen handhaven. Er zullen zelfs agenten te paard ingeschakeld worden. Daarbovenop komen 22 Belgische agenten: 10 motards van de West-Vlaamse wegpolitie en 12 leden van het federale interventiekorps (5 uit Brugge, 5 uit Doornik en 2 uit Brussel).

1.000 agenten ingezet

Organisator Amaury Sport Organisation (ASO, tevens de organisator van de Tour de France, red.) neemt ook een aantal veiligheidsmaatregelen om het publiek in bedwang te houden: op elk kruispunt zullen agenten postvatten en er rijdt een omroepwagen voor de renners uit die de veiligheidsrichtlijnen in verschillende talen zal verspreiden.

In totaal zullen er zo’n 900 à 1.000 gendarmes verspreid zijn tussen de start in Compiègne en de aankomst in Roubaix.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig