Ontgrendel je LG-smartphone met een ‘klop’
Foto: LG

Waarom je smartphone eerst aanzetten en dan pas ontgrendelen met een code, als je die twee handelingen in één beweging kan uitvoeren? LG bedacht een vernuftige oplossing: Knock Code.

Een aantal LG-telefoons beschikte al over KnockOn, een snufje om het toestel uit standby-stand wakker te schudden door met je vinger tweemaal op het (donkere) scherm te tikken. De Knock Code-functie die eerder dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd geïntroduceerd, gaat nog een stap verder.

Met Knock Code kan je de telefoons van LG in één handeling aanzetten én ontgrendelen. Je persoonlijke code bestaat uit een patroon van twee tot acht tikken op het scherm, in een matrix van vier denkbeeldige vakjes. Waar je je patroon invoert, over het volledige display of in een klein schermhoekje, maakt het toestel niet uit. En met 86.367 verschillende combinaties hoef je je over de veiligheid van de Knock Code ook geen grote zorgen te maken

De handige functie zit op de volledige nieuwe smartphone line-up van LG (L40, L70, L90, F70 en G2 Mini). Verder zal Knock Code waarschijnlijk ook worden toegevoegd aan de G2, G Flex en de G Pad 8.3 (LG’s tablet) via een firmware-update. De benaming KnockOn wordt niet langer gebruikt, maar de achterliggende functie (dubbel tappen om het toestel uit de standby-stand te halen) blijft als vanouds beschikbaar.